At transcendere = meget mere end afslapning


Meditation bliver stadig mere populært som et middel til at tackle stress, og oplevelsen af at transcendere virker langt dybere end almindelig afslapning. Desværre har kendskabet til hvordan man transcenderer stort set været gået tabt. Gamle tekster fra verdens ældste videnstradition beskriver det at transcendere som den højeste menneskelige erfaring og afgørende for vores fulde menneskelige udvikling. I dag kan moderne videnskab bekræfte det ved at måle hvad der sker i krop og hjernen under Transcendental Meditation:
1.
Dyb hvile: meget dybere end almindelig afslapning
2.
Indre ro og glæde: et signifikant fald i stresshormoner og øgning af lykkehormoner (serotonin)
3.
Holistisk udvikling af hjernen: kohærente hjernebølger målt med EEG.
Det betyder – alt andet lige – at TM indvirker på mange områder af livet.
At transcendere = dyb hvile
Når sindet transcenderer den fineste tankeimpuls, kommer det i en tilstand af indre stilhed. Og det sker på en fuldstændig naturlig og uanstrengt måde. Vi kan ikke tvinge sindet til at være stille – og det behøver vi heller ikke. Med den rette metode falder sindet til ro af sig selv. Når sindet transcenderer, kommer kroppen også i en dybt afslappet tilstand – og det langt hurtigere end når vi sover.
Den hvile man får under TM, er dybere end hvilen under almindelig afslapning med lukkede øjne. Den adskiller sig fra den hvile man får når man sover, ved at man forbliver vågen og med en kohærent hjernefunktion. Det kaldes en tilstand af hvilende årvågenhed.
Over 30 undersøgelser fra hele verden har bekræftet den dybe hvile og afslapning kroppen får under TM. Og den dybe hvile aktiverer kroppens evne til at helbrede sig selv. Afslapningen giver kroppen mulighed for at fjerne spændinger og træthed der har akkumuleret sig.
cnn-story3
Resultaterne er tit tydeligst for de, der har allermest brug for det. En undersøgelse af krigsveteraner fra Iraq-krigen viste en bedring på 50% for PTSD og depression allerede efter 8 ugers TM-udøvelse.Ref: Resultaterne var så bemærkelsesværdige at CNN lavede en dokumentar om det på den amerikanske “Veteran’s Day”. (Se CNN video.)
Undersøgelsen var endnu en bekræftelse af en undersøgelse af Vietnam-veteraner, der blev lavet for 25 år siden.
PTSD-anxiety-depression
I den undersøgelse så man så stor en reduktion hos TM-gruppen (for PTSD, angst, depression, søvnløshed mm.) at efter kun 3 måneder, følte 70% af krigs-veteranerne ikke behov for yderligere behandling. Kontrolgruppen, der modtog almindelig psykoterapi, viste ikke nogen fremgang.Ref.
Det er mennesker med langt større problemer end de fleste af os. Men hvis TM kan hjælpe folk, der er så langt ude, må man formode at TM kan hjælpe mange andre.
Videoen herunder viser flere eksempler på hvor effektfuld TM kan være for folk der lider af traumatisk stress. Den viser hvorfor flere og flere forskere, undervisere, kendte og offentlige myndigheder støtter brugen af TM.